Toni Cabré

Zweig, la fugida impossible és la darrera obra del popular dramaturg Toni Cabré. Just acabada la redacció d’El món d’ahir, l’escriptor Stefan Zweig es retroba amb alguns dels personatges (reals o ficticis) que han estat part de la seva vida i que ara, que sap que és en un carreró sense sortida, l’interpel·len sobre la seva relació amb ell i la manera com els ha tractat.

L’obra escenifica el periple personal i literari de Zweig quan, acorralat per l’expansió del nazisme, ha d’abandonar la seva Àustria natal i refugiar-se a Londres, Nova York i, finalment, Petrópolis, al Brasil. Un itinerari vital apassionant que explica a les seves intenses memòries El món d’ahir, que serveixen de base per a aquesta emotiva recreació dramàtica.

Amb uns diàlegs fluids i unes escenes reals o versemblants, Toni Cabré s’endinsa en els records de Zweig, en les contradiccions, en la seva passió per la gent, per l’escriptura i per Europa. I ens descobreix el personatge en el moment de màxim conflicte personal, quan el desencís l’aclapara i la por l’empeny a emprendre la seva fugida, una fugida que esdevé un impossible.

Amb aquesta obra, Quaderns de la Font del Cargol vol recordar la figura d’un dels més reconeguts autors europeus del segle XX, del qual es commemorarà el 80è aniversari de la seva mort el febrer de 2022.

Autor: Toni Cabré
Pàgines: 88
Preu: 13€
Col·lecció: Quaderns de la Font del Cargol, 18
Comprar ↓