Poetes sota la lluna 2021

Música i poesia per a una nit d’estiu

Després del parèntesi forçós de l’any 2020, el festival de poesia de Can Vallerià es va tornar a celebrar en la seva data habitual, el darrer divendres d’agost.

Abans de començar el festival es va llegir un poema per recordar la figura de Pius Morera, que havia mort el mes de juny i que va destacar en la seva vida com a gran dinamitzador de l’activitat poètica, perquè tan important com escriure poesia i publicar-la és el paper de qui la divulga.

La sisena edició del Poetes sota la lluna la va obrir l’escriptor i traductor Esteve Miralles. Tot seguit va ser el torn de Miquel Desclot, un dels poetes contemporanis més prestigiosos, guanyador del darrer premi Carles Riba, que va recitar poemes del llibre guardonat Despertar-me quan no dormo, entre d’altres textos.

A la segona part del festival es va estrenar l’espectacle poètic-musical de producció pròpia ‘Fantasies d’un vespre d’estiu’, dirigit pel clarinetista Toni Oró. Oró, un dels impulsors del CAT de la vila de Gràcia, va actuar amb algun dels seus companys de carrera musical: Ferran Martínez (piano i acordió), el cantant Jordi Vidal i Rafel Sala (guitarres i mandolina). A través d’una narració que lliga la màgia de la paraula dita i la màgia de les nits estiuenques, l’espectacle es basa en alguns dels poemes de Miquel Desclot que va musicar el desaparegut Jordi Fàbregas, fundador i ànima del CAT. D’aquesta manera Can Vallerià va retre un homenatge al músic sallentí, gran amic dels membres de l’entitat de Premià de Dalt.

Cartell